Robin Haase
Robin Haase - © FOXSports.NL

Alleen Haase en Bertens zeker van hoofdtoernooi Roland Garros

28 april 2017
Robin Haase en Kiki Bertens zijn de enige Nederlandse tennissers die zeker zijn van een plek in het hoofdtoernooi van Roland Garros.

De organisatie van het Franse Grandslam-toernooi presenteerde vrijdag de lijsten van de rechtstreeks toegelaten spelers.

Mannen
Bij de mannen mogen de eerste 98 tennissers van de wereldranglijst van 17 april meedoen in Parijs. Tommy Robredo, Thanasi Kokkinakis, John Millman, Dmitri Toersoenov, Ricardas Berankis en Jerzy Janowicz horen daar niet bij, maar zijn toegelaten op basis van hun beschermde status.

Het deelnemersveld wordt verder tot 128 tennissers aangevuld met zestien spelers die het hoofdschema via de kwalificaties bereiken en acht spelers die een wildcard krijgen.

Vrouwen
De grens is bij de vrouwen getrokken bij de eerste 107 speelsters van de ranglijst van 17 april. De Australische Ajla Tomljanovic is de enige met een beschermde status. De laatste twintig plaatsen worden vergeven via de kwalificaties (twaalf) en wildcards (acht).

Op 15 mei wordt bekend welke spelers een wildcard krijgen. Maria Sharapova is één van de spelers die hoopt op een uitnodiging.

Door haar dopingschorsing heeft de voormalig nummer één van de wereld geen ranking meer en kan ze niet rechtstreeks toegelaten worden. Als de Russin geen wildcard krijgt, moet ze zich via het kwalificatietoernooi proberen te plaatsen. (FOX Sports/ANP)