De Yankees vieren feest na de winnende homerun van Matt Holiday
De Yankees vieren feest na de winnende homerun van Matt Holiday - © ANP

Yankees en Gregorius verslaan Orioles na spectaculaire comeback

29 april 2017
New York Yankees heeft na een homerunfestijn Baltimore Orioles verslagen. De ploeg van de teruggekeerde Didi Gregorius draaide een 1-9 achterstand om in een 14-11 zege op het team van Jonathan Schoop.

Met het resultaat kwamen de Yankees naast de Orioles aan kop van de American League East. Beide ploegen hebben veertien overwinningen en zeven nederlagen achter de naam staan.

Achterstand
Het zag er lang niet naar uit dat de fans in New York wat te juichen zouden hebben. Dankzij onder meer homeruns van Welington Castillo en Manny Machado en een grand slam van Mark Trumbo keken de Yankees halverwege de zesde inning tegen een 1-9 achterstand aan.

Gregorius, hoewel hij zelf uitging, zorgde in de gelijkmakende slagbeurt voor een punt, waarna Aaron Judge de bal over de hekken sloeg met een man op de honken.

Schoop sloeg echter meteen terug namens de Orioles en bracht de tussenstand met twee punten op 4-11. De prestatie van de tweedehonkman uit Willemstad bleek echter niet genoeg.

Extra innings
Jacoby Ellsbury tekende even later voor de tweede grand slam-homerun van de wedstrijd, waarna Starling Castro in de negende inning een verlenging uit het vuur sleepte (11-11).

In de eerste extra inning bezegelde Matt Holiday - met twee honken bezet - de spectaculaire comeback met de achtste homerun van het duel.

De Amsterdamse Yankee Gregorius, die zijn rentree maakte na de schouderblessure die hij opliep tijdens de World Baseball Classic, eindigde met twee hits en een binnengeslagen punt. Schoop had bij het sluiten van de markt twee hits en een RBI achter zijn naam. (FOX Sports)

De wedstrijd tussen Cleveland Indians en Seattle Mariners zie je zaterdag om 22.00 uur op FOX Sports 6