ATP Barcelona: Thiem zet Murray de voet dwars

ATP Barcelona: Murray loopt finale mis

29 april 2017
Andy Murray is er zaterdag niet in geslaagd om de finale te bereiken op het ATP-toernooi van Barcelona. De nummer één van de wereld liet zich in de halve eindstrijd aftroeven door Dominic Thiem.

De Oostenrijk was in een ruim twee uur durend gevecht de betere. Thiem, die in een onderling duel nog nooit van Murray had gewonnen, zegevierde met 6-2, 3-6, 6-4.

Nadat beide spelers een set hadden gewonnen, moest het derde bedrijf een winnaar opleveren. Daarin ging het aardig gelijk op, totdat Murray bij een 5-4 achterstand zijn service inleverde en daardoor prompt de wedstrijd verloor.

Ongelukkig op gravel
Murrays gravelseizoen voorloopt vooralsnog niet bepaald gelukkig. Vorige week verloor de Schot al in de derde ronde van het Masterstoernooi van Monaco van Albert Ramos-Viñolas. Hierop besloot hij alsnog mee te doen aan het toernooi in Barcelona.

Thiem, de nummer negen van de wereld, moest ook al in de derde ronde zijn biezen pakken in Monaco. Hij herpakte zich echter uitstekend, wat hem een finaleplek opleverde in Catalonië.

Rojer en Tecau
Jean-Julien Rojer greep met zijn Roemeense dubbelpartner Horia Tecau net naast een plek in de finale van . Het gelouterde koppel moest in de halve finale in de zogeheten supertiebreak buigen voor Florin Mergea uit Roemenië en diens Saudische tennismaat Aisam-ul-Haq Qureshi: 3-6, 7-5, 12-14.

Robin Haase bleef in Boedapest met zijn Britse dubbelpartner Dominic Inglot eveneens steken in de halve finales. Het duo verloor van Juan Sebastián Cabal en Robert Farah: 3-6, 7-6, 3-10. (FOX Sports/ANP)

De finale zie je zondag om 16.00 uur LIVE op FOX Sports 4