WTA Stuttgart: Mladenovic knokt zich langs Sharapova

WTA Stuttgart: Mladenovic houdt Sharapova uit finale

29 april 2017
Het is Maria Sharapova niet gelukt de finale van het WTA-toernooi in Stuttgart te bereiken. Ze werd gestuit door Kristina Mladenovic, die de wedstrijd won: 3-6, 7-5, 6-4.

Het was voor Sharapova haar eerste toernooi na een dopingschorsing van vijftien maanden. De Russin werd vorig jaar tijdens de Australian Open betrapt op meldonium, een hartmedicijn dat ook prestatie bevorderde werking heeft.

De 'Queen of Scream' onthulde haar positieve test zelf en bekende direct schuld, al wist ze naar eigen zeggen niet dat meldonium op de verboden lijst was gezet. De 30-jarige Russin was met een wildcard toegelaten tot het toernooi. 

Mlandenovic
De 23-jarige Mladenovic beleeft een goede week. In de tweede ronde schakelde ze Angelique Kerber, de nummer twee van de wereld, al uit.

Vandaag moest de Française flink aan de bak om de overwinning binnen te halen. De eerste set ging makkelijk naar Sharapova.

De tweede set werd een echte strijd. Lang gingen de speelsters gelijk op. Mladenovic plaatste de beslissende break bij een 6-5 stand en haalde daarmee de tweede set binnen. 

De Française begon ook goed aan de derde set. Ze plaatste een vroege break, maar liet de 30-jarige Sharapova toch weer terugkomen. Ze brak de Russin uiteindelijk in de tiende game en haalde daarmee gelijk de overwinning binnen.

Siegemund
Mladenovic neemt het in de finale op tegen Laura Siegemund. De Duitse won van de als vierde geplaatste Simona Halep: 6-4, 7-5. De 29-jarige Siegemund haalde vorig jaar ook de finale in Stuttgart. Daarin verloor ze van Angelique Kerber. (FOX Sports)

De finale van het WTA-toernooi in Stuttgart zie je zondag om 15.00 LIVE op FOX Sports 6.

Richèl Hogenkamp zegeviert in Tunis

30 april 2017
Richèl Hogenkamp zegeviert in Tunis
Richèl Hogenkamp heeft zondag het ITF-toernooi in Tunis gewonnen. In de finale was de nummer drie van de plaatsingslijst sterker dan Lina Gjortsjeska...