Sven Kramer
Sven Kramer - © Pro Shots

Sven Kramer valt van fiets en breekt sleutelbeen

29 april 2017
Sven Kramer heeft zaterdag zijn linkersleutelbeen gebroken bij een val met zijn racefiets. De kopman van LottoNL-Jumbo deed mee aan de PWZ Zuidenveldtour en ging tijdens de koers door Drenthe onderuit.

Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat Kramer hier een gebroken sleutelbeen aan heeft overgehouden. De 31-jarige Fries gaat zaterdagavond direct onder het mes in het ziekenhuis van Amersfoort. Naar verwachting kan de topschaatser volgende week de training al weer voorzichtig hervatten.

Zijn voorbereiding op de Olympische Spelen in Zuid-Korea wordt daardoor amper verstoord. Kramer gaat op 10 mei ook 'gewoon' met zijn ploeggenoten mee op trainingskamp naar Collalbo. 

Kramer maakt al jarenlang regelmatig uitstapjes naar het wielrennen, als onderdeel van zijn zomertrainingen. Hij deed ter voorbereiding aan het olympische schaatsseizoen zaterdag mee aan de PWZ Zuidenveldtour, over 200 kilometer door Drenthe. In de slotfase ging het mis en kwam hij ongelukkig ten val.

Pyeongchang 
Kramer hoopt volgend jaar in Pyeongchang zijn olympische titel op de 5 kilometer te prolongeren. Ook wil de recordkampioen eindelijk eens de 10 kilometer winnen op de Winterspelen. De schaatser mikt daarnaast op eremetaal op de ploegenachtervolging en mogelijk ook de 1500 meter. (FOX Sports/ANP)