Simon Yates
Simon Yates - © ANP

Dubbelslag Simon Yates in Romandië

29 april 2017
Simon Yates heeft zaterdag de macht gegrepen in de Ronde van Romandië. De Brit van Orica-Scott won de koninginnenrit en nam de leiding in het klassement over van de Italiaan Fabio Felline.

De Ronde van Romandië wordt zondag afgesloten met een tijdrit over 18,3 kilometer door Lausanne. Yates verdedigt een voorsprong van negentien seconden op Richie Porte. Emanuel Buchmann, die zaterdag als derde eindigde, heeft een achterstand van 38 seconden. Felline staat vierde op 44 tellen.

Wilco Kelderman was de beste Nederlander op de dertiende plek, 52 seconden na Yates. De kopman van Team Sunweb kwam in de etappe ten val, maar kon voor de slotklim weer aansluiten bij de groep met de favorieten. Kelderman staat elfde in het klassement op precies een minuut achterstand van de Brit.

Boonen
Tom Boonen heeft zijn allerlaatste wedstrijd niet geheel onverwacht met een zege afgesloten. De 36-jarige Vlaamse publiekslieveling 'won' zijn eigen afscheidskoers met de naam 'Tom says Thanks'.

Onder toeziend oog van duizenden fans reed Boonen voor de laatste keer samen met collega's als Peter Sagan, Marcel Kittel, Filippo Pozzato en Philippe Gilbert. In de voorlaatste ronde om het Zilvermeer in Mol ging de viervoudig winnaar van Parijs-Roubaix en drievoudig winnaar van de Ronde van Vlaanderen er alleen vandoor en finishte solo. (FOX Sports/ANP)

 

Richie Porte de beste in Romandië

30 april 2017
Richie Porte de beste in Romandië
Richie Porte heeft zondag de Ronde van Romandië op zijn naam geschreven. De Australische renner van BMC eindigde in de individuele tijdrit in...