Jonathan Schoop
Jonathan Schoop - © ANP

Schoop belangrijk bij zege Orioles op Yankees

1 mei 2017
Baltimore Orioles en New York Yankees geven elkaar vooralsnog geen duimbreed toe in de American League East. De Orioles van Jonathan Schoop waren in de laatste van drie onderonsjes met 4-7 te sterk voor de ploeg van Didi Gregorius.

Met de zege kwam Baltimore weer langszij bij New York aan kop van de divisie. Beide teams hebben vijftien overwinningen en acht nederlagen achter de naam staan. De eerste twee wedstrijden van het drieluik in Yankee Stadium werden door de thuisploeg gewonnen.

De Orioles draaiden in de zesde inning een 2-1 achterstand om in een 2-4 voorsprong. Schoop, de op Curaçao geboren tweedehonkman, tekende met een tweehonkslag voor het derde punt van de bezoekers.

Verlenging
Gregorius bracht in de laatste slagbeurt de spanning helemaal terug. De Amsterdamse korte stop van de Yankees hielp met een honkslag twee man over de thuisplaat en sleepte zodoende de verlenging uit het vuur: 4-4.

De vreugde was echter van korte duur. In de tweede extra inning sloegen Mark Trumbo en Welington Castillo drie punten op het bord, waar de Yankees geen antwoord meer op hadden.

Schoop eindigde de wedstrijd met een hit en een binnengeslagen punt, terwijl Gregorius goed was voor drie slagen en twee RBIs.

Record Rendon
Elders wist Anthony Rendon de schijnwerpers op zich gericht. De 26-jarige derdehonkman van Washington Nationals zorgde tijdens de 23-5 zege op New York Mets voor een aantal fraaie records.

Redon sloeg zes uit zes, waaronder drie homeruns, en tekende voor een clubrecord van tien binnengeslagen punten.

Hij was pas de dertiende speler in de geschiedenis van de MLB met tien runs batted in (RBI). Met 23 punten werd tevens het clubrecord van de Nationals gebroken. (FOX Sports)