Nashville Predators viert de 3-1 van Calle Jarnkrok (19)
Nashville Predators viert de 3-1 van Calle Jarnkrok (19) - © ANP

Nashville Predators schakelt St. Louis Blues uit in play-offs

8 mei 2017
Nashville Predators heeft zich voor de eerste keer in de geschiedenis geplaatst voor de Western Conference Final.

De ploeg uit Tennessee boekte in de zesde wedstrijd van de play-offs tegen St. Louis Blues een 3-1 zege. Met de overwinning kwam Nashville in de best-of-seven-serie op een niet meer in te halen 4-2 voorsprong.

De Predators, die in 1998 werden opgericht, treffen in hun eerste Western Conference Final de winnaar van de strijd tussen Anaheim Ducks en Edmonton Oilers. De stand in deze play-offreeks is 3-3.

Slikken
Het publiek in de Bridgestone Arena in Nashville moest even slikken, nadat Paul Stastny de bezoekers al na twee minuten op voorsprong zette. Roman Josi trok echter in de tweede periode de stand weer gelijk, waarna Ryan Johansen en Calle Jarnkrok het karwei afmaakten in het laatste bedrijf.

“Dit is een fantastisch gevoel”, jubelde Josi na afloop bij NHL.com. “Het was een spannende serie. Elke wedstrijd ging gelijk op, elke duel was een gevecht, dus we zijn extreem blij op dit moment.” (FOX Sports)

De zesde wedstrijd tussen Pittsburgh Penguins en Washington Capitals (3-2) zie je in de nacht van maandag op dinsdag om 01.30 uur op FOX Sports 6