Robin Haase
Robin Haase - © ANP

Maandag LIVE: Haase treft Evans in Madrid

8 mei 2017
Robin Haase hoopt de komende week zijn stijgende lijn door te trekken tijdens het masterstoernooi van Madrid. De Hagenaar treft maandag in de eerste ronde de Brit Daniel Evans.

Haase klom vorige week opnieuw twee plaatsen op de wereldranglijst en bivakkeert inmiddels op de 45ste plek. Twee maanden geleden was hij nog terug te vinden op plaats 66.

Evans bewandelde in dezelfde periode de omgekeerde weg. De Engelsman behaalde begin maart zijn hoogte positie ooit op de mondiale ladder (41ste), maar zakte vervolgens terug naar plek 58.

Eerste ronde
Haase overleefde tijdens zijn laatste toernooien steeds de eerste ronde. Hij won vorige week in Budapest van Diego Schwartzman, waarna hij zijn tweede partij verloor van Aljaz Bedene. Ook In Monte Carlo en Miami nam hij de eerste horde, voordat hij sneuvelde in de tweede ronde.

Haase drong begin maart wel door tot de halve finales in Dubai door onder meer Tomas Berdych te verslaan. Indien hij Evans weet te kloppen, dan wacht in de tweede ronde mogelijk opnieuw de nummer twaalf van de wereld. Berdych moet dan eerst afrekenen met Denis Istomin.

Finale
Evans stond aan het begin van het jaar in zijn eerste finale op ATP-niveau. De Engelsman ging in de eindstrijd van het Sydney International onderuit tegen Gilles Müller. Hij veroverde al wel vijf titels op de Challenger Tour. (FOX Sports)

De partij tussen Robin Haase en Daniel Evans zie je maandag om 12.00 uur LIVE op FOX Sports 4