Dorian van Rijsselberghe
Dorian van Rijsselberghe - © Pro Shots

Vierde plaats voor Van Rijsselberghe op eerste dag EK

8 mei 2017
Olympisch kampioen windsurfen Dorian van Rijsselberghe heeft maandag een verdienstelijke rentree gemaakt op de wedstrijdplank.

De geboren Texelaar bezet de vierde plaats na de eerste dag van het EK in de RS:X voor de kust van Marseille. Hij zeilde zijn eerste races na de gouden triomftocht op het olympisch water van Rio vorig jaar augustus.

Van Rijsselberghe finishte in een straffe wind als zesde, derde en tweede in de races. Dat was beter dan gedacht, want hij had geen verwachtingen voor de titelstrijd.

Kiran Badloe presteerde naar behoren met de vierde, derde en zesde plaats in de drie races. Hij kwam daarmee op de zesde plaats in de tussenstand, die wordt aangevoerd door de Fransman Louis Giard en de Israëliër Nimrod Mashiah.
dames

Dames
Bij de vrouwen zeilde Lilian de Geus naar de derde plaats in het tussenklassement. Ze finishte als tweede, vierde en negende in de races.

Het succesvolle koppel Afrodite Zegers en Anneloes van Veen kwam op de eerste dag van het EK 470 voor de kust van Monaco moeizaam op gang.

De Nederlandse zeilsters, die dit jaar al goud wonnen in de aansprekende regatta's van achtereenvolgens Hyères, Palma de Mallorca en Miami, noteerden de negende en de elfde plaats in de races. Voorlopig is dat de tiende plaats in de tussenstand. (ANP)