Didi Gregorius
Didi Gregorius - © ANP

New York Yankees en Gregorius stomen door ondanks slaapgebrek

9 mei 2017
New York Yankees heeft geen averij opgelopen na de marathonpartij tegen Chicago Cubs. De ploeg van Didi Gregorius won minder dan een dag later de uitwedstrijd bij Cincinnati Reds met 4-10.

De Yankees versloegen de Cubs zondag in Chicago pas na achttien innings (4-5) in een wedstrijd die pas na middennacht was afgelopen. Om 05.00 uur ’s ochtends landde de ploeg vervolgens in Ohio, waar later op de dag de wedstrijd tegen de Reds op de rol stond.

Voorsprong
Ondanks het slaapgebrek waren de Yankees meteen bij de pinken. De bezoekers hadden na twee innings een 1-4 voorsprong te pakken, mede dankzij een binnengeslagen punt van Gregorius.

De ploegen hielden daarna gelijke tred tot de achtste inning, toen de Yankees met drie runs de eindstand vastlegden. Brett Gardner en Matt Holliday tekenden voor homeruns.

Gregorius, de Amsterdamse korte stop van de Yankees, eindigde de wedstrijd met een hit en twee binnengeslagen punten.

Koploper
Met de zege komt de koploper van de American League East op 21 overwinningen tegenover negen nederlagen, waarmee het de beste ploeg in de MLB is.

Divisiegenoot Baltimore Orioles volgt op de tweede plek. Het team van Jonathan Schoop heeft een nederlaag meer dan de Yankees (FOX Sports)

De wedstrijd tussen San Diego Padres en Texas Rangers zie je dinsdag om 21.30 uur LIVE op FOX Sports 6