Gorka Izagirre
Gorka Izagirre - © ANP

Knecht Izagirre treedt even uit schaduw Quintana

13 mei 2017
Gorka Izagirre heeft zaterdag vooralsnog de mooiste zege van zijn loopbaan geboekt. De Spanjaard van Movistar won de achtste etappe van de Ronde van Italië.

Eén van de knechten van Nairo Quintana, de Colombiaanse favoriet voor de eindzege, reed op het afsluitende klimmetje naar Peschici weg bij zijn drie medevluchters en kwam alleen over de finish.

Giovanni Visconti kwam vijf seconden tekort voor zijn derde etappezege in de Giro. Luis Léon Sanchez, de aanjager van een vroege vlucht, moest zich tevreden stellen met een derde plaats. Valerio Conti, de vierde vluchter, ging in één van de laatste bochten naar de finish onderuit en finishte op achterstand.

Jungels in het roze naar de Blockhaus
De Luxemburger Bob Jungels mag ook zondag van start in de roze trui als de klassementsrenners elkaar waarschijnlijk gaan testen op de loodzware slotklim naar de top van de gevreesde Blockhaus. Steven Kruijswijk was zaterdag met een negende plaats de beste Nederlander.

Kruijswijk is de nummer vijftien van het algemeen klassement, op 23 seconden van Jungels. Tom Dumoulin (zes) en Bauke Mollema (acht) hebben een achterstand van 10 tellen op de lijstaanvoerder. 

Valpartij Tankink
Bram Tankink kwam hard ten val. De ervaren renner van Team LottoNL-Jumbo klaagde aan de finish over pijn aan zijn ribben en nek.

Tankink finishte op een achterstand van bijna zeven minuten van Izagirre. Hij verwacht zondag gewoon weer van start te gaan. (FOX Sports/ANP)