Kimi Räikkönen raakt Max Verstappen (r)
Kimi Räikkönen raakt Max Verstappen (r) - © FOXSports.NL

Hamilton wint in Barcelona, Verstappen valt uit

14 mei 2017
Lewis Hamilton heeft de Grand Prix van Spanje op zijn naam geschreven na een spannend gevecht met Ferrari-coureur Sebastian Vettel.

De Brit boekte zijn tweede zege van het seizoen, maar nam de leiding in het kampioenschap nog niet over. Vettel behield de koppositie met 6 punten voorsprong.

Daniel Ricciardo, de teamgenoot van Max Verstappen, eindigde op ruim een minuut als derde in zijn Red Bull. Alle andere coureurs werden op een ronde achterstand gezet.

Verstappen
Voor Verstappen zat de race in Barcelona er al na één ronde op. De Red Bull-coureur botste in de eerste bocht met de Ferrari van Kimi Räikkönen.

Verstappen kende een redelijke start en ging gelijk met Räikkönen en Mercedes-coureur Valtteri Bottas de eerste bocht in. De Nederlander probeerde de Ferrari buitenom in te halen, maar Räikkönen werd in de binnenbocht geraakt door zijn Finse landgenoot Bottas. Hierdoor kon hij Verstappen, die aan de linkerkant zat, niet meer ontwijken.

De 19-jarige Verstappen kon nog wel naar de pitbox rijden, maar moest met een kapotte wielophanging opgeven. Ook voor Räikkönen was de race voorbij. De wedstrijdleiding besloot om geen van beiden een straf te geven. 

Vorig jaar won Verstappen de race in Barcelona als jongste coureur aller tijden in de Formule 1. (FOX Sports/ANP)