ATP Madrid: Nadal klopt Thiem in finale

ATP Madrid: Nadal voor vijfde keer superieur

14 mei 2017
Rafael Nadal heeft voor de vijfde keer het Masterstoernooi van Madrid gewonnen. De Spanjaard was met 7-6, 6-4 te sterk voor Dominic Thiem uit Oostenrijk.

Nadal en Thiem gaven elkaar geen duimbreed toe in de eerste set, die uitmondde in een lange tiebreak. Na meerdere setpunten over en weer trok Nadal hierin met 10-8 aan het langste eind.

In de tweede set leverde Thiem direct zijn service in, een slippertje dat hem duur kwam te staan. Uiteindelijk had Nadal vier matchpoints nodig om het duel te beslissen.

Op gelijke hoogte met Djokovic
Nadal was voorafgaand aan het toernooi al de speler met de meeste eindzeges op deze Mutua Open en schreef zondag dus opnieuw een titel bij. Bovendien was dit zijn dertigste Masterstitel, exact evenveel als recordhouder Novak Djokovic.

Kort voor de start van Roland Garros, dat eind deze maand begint, zit het wel snor met de vorm van de Mallorcaan. Hij heeft inmiddels vijftien wedstrijden op rij gewonnen, het hele gravelseizoen is hij nog ongeslagen. Nadals laatste nederlaag dateert van begin april toen hij in de finale van het hardcourttoernooi van Miami verloor van Roger Federer. (FOX Sports)