Maria Sharapova
Maria Sharapova - © ANP

Sharapova mag kwalificaties spelen voor Wimbledon

15 mei 2017
Maria Sharapova mag meedoen aan het kwalificatietoernooi van Wimbledon. De Russin is daar zeker van na winst in de eerste ronde van het WTA-toernooi in Rome.

Sharapova, die net terug is van een dopingschorsing van vijftien maanden, versloeg de Amerikaanse Christina McHale met 6-4, 6-2.

De Russin stijgt door de winst in Rome verder op de wereldranglijst. Nu is de 30-jarige Sharapova de nummer 211 van de wereld. Een plek binnen de top 200 is nodig om te mogen deelnemen aan het kwalificatietoernooi.

Als de voormalige nummer één van de wereld in Rome de halve eindstrijd bereikt, is ze naar alle waarschijnlijkheid zeker van een plaats in het hoofdtoernooi van Wimbledon en hoeft ze geen kwalificaties te spelen. 

Voor het opmaken van het hoofdschema van Wimbledon wordt de wereldranglijst van maandag 22 mei aangehouden. Sharapova won in 2004 haar eerste Grand Slam-titel op het Engelse gras.

Roland Garros
Deelname aan Roland Garros is voor Sharapova nog niet zeker. Dinsdag krijgt ze te horen of ze een wildcard krijgt.

Als de Russin geen uitnodiging ontvangt, kan ze zich gaan richten op het grasseizoen. Door haar lage ranking komt ze niet in aanmerking om mee te doen aan de kwalificaties. Roland Garros begint 28 mei. (FOX Sports/ANP)