ATP Rome: Haase ten onder tegen Berlocq

ATP Rome: Haase onderuit tegen Berlocq

15 mei 2017
Het masterstoernooi in Rome zit er na één ronde al op voor Robin Haase. De Hagenaar verloor in twee sets van de Argentijn Carlos Berlocq: 6-3, 7-5.

De eerste set ging makkelijk naar de Argentijnse nummer 68 van de wereld. Hij plaatste de beslissende break in de vierde game en gaf zijn voorsprong niet meer uit handen.

De rollen waren omgekeerd in de tweede set. Haase liep snel uit naar een 5-2 voorsprong, maar liet de 34-jarige Berlocq terugkomen. Die plaatste in de elfde game een break en serveerde daarna de wedstrijd uit: 7-5.

Haase, sinds maandag de nummer 43 van de wereld, kent een moeizaam gravelseizoen tot nu toe. Op de masterstoernooien van Madrid en Monte Carlo werd hij uitgeschakeld in de tweede ronde. Zijn beste prestatie boekte hij in Boedapest. Daar haalde hij de kwartfinales.

Berlocq neemt het in de tweede ronde op tegen Tomas Berdych. De Tsjech won eerder op de dag was de Duitser Mischa Zverev: 7-6, 6-4.

Goffin
David Goffin had de nodige moeite met de Braziliaan Thomaz Bellucci. De als negende geplaatste Belg won uiteindelijk in drie sets: 6-7, 6-3, 6-4.  In de tweede ronde wacht de Spanjaard Fernando Verdasco. (FOX Sports)