Roger Federer
Roger Federer - © ANP

Roger Federer meldt zich af voor Roland Garros

15 mei 2017
Roland Garros is nog voordat het toernooi begonnen is beroofd van een van zijn voornaamste blikvangers. Roger Federer meldde zich maandag af.

De Zwitser speelde dit jaar nog niet op gravel en acht het beter voor zijn lichaam zich voor te bereiden op de grastoernooien, zoals het door hem geliefde Wimbledon.

"Om nog vele jaren mee te kunnen op het hoogste niveau, is het beter het gravelseizoen helemaal over te slaan en me te gaan voorbereiden op het grasseizoen. Volgend jaar hoop ik mijn fans weer te zien op Roland Garros", lichtte de Zwitserse tenniskampioen toe.

"Goed doseren en plannen is de sleutel om nog lang te kunnen doorgaan. Slechts één toernooi op gravel spelen, komt mijn lichaam niet ten goede." 

Geen gravelspecialist
Federer won in januari nog de Australian Open, maar lag er in 2016 maanden uit met een zware knieblessure. De 35-jarige stylist is bovendien niet echt een specialist op gravel. Hij won Roland Garros pas één keer, in 2009. Vier keer verloor hij de finale.

Vorig jaar was de Zwitser ook afwezig op het tweede Grand Slam-toernooi van het jaar. Toen had hij rugklachten en kwam er een einde aan een recordreeks van deelnames aan 65 opeenvolgende Grand Slam-toernooien sinds de Australian Open in 2000.

De tennisgrootheid gaf zijn zege van dit jaar in de Australian Open een vervolg met overwinningen in Indian Wells en Miami, maar besloot toen een rustpauze in te lassen en geen graveltoernooien te spelen. (FOX Sports/ANP)