ATP Rome: Nadal verslikt zich in Thiem

ATP Rome: Thiem stunt tegen Nadal

19 mei 2017
Dominic Thiem heeft voor een enorme verrassing gezorgd op het masterstoernooi van Rome. De Oostenrijker won in twee sets van Rafael Nadal: 6-4, 6-3.

Vorige week zondag won de Spanjaard nog van de 23-jarige Oostenrijker in de finale van het masterstoernooi in Madrid. Een maand geleden was de 30-jarige gravelspecialist ook een maatje te groot voor Thiem bij het toernooi van Barcelona.

Maar vrijdag waren de rollen omgedraaid. Thiem brak Nadal al in eerste game en liep snel uit naar een 5-1 voorsprong. De Spanjaard kwam nog terug tot 5-4, maar de nummer zeven van de wereld serveerde vervolgens de set uit.

In de tweede set ging het tot 3-3 gelijk op. In de zevende game plaatste Thiem een break en gaf deze niet meer uit handen. Het is de tweede keer dat de Oostenrijker van de Spaanse gravelkoning won. In de halve finales speelt Thiem tegen Novak Djokovic of Juan Martín Del Potro.

Nadal was bezig aan een uitstekende reeks. Dit seizoen had hij nog geen enkele keer verloren op gravel, hij won zijn afgelopen zeventien duels.

Cilic
Eerder op de dag werd ook Marin Cilic uitgeschakeld. Hij verloor in drie sets van John Isner: 7-6, 2-6, 7-6. De Amerikaan won donderdag verrassend van Stan Wawrinka.

Isner neemt het in de halve finales op tegen de 20-jarige Alexander Zverev. De jonge Duitser won eenvoudig van de als vijfde geplaatste Milos Raonic: 6-3, 6-2. (FOX Sports)