Kiki Bertens
Kiki Bertens - © Pro Shots

LIVE: Kiki Bertens in halve finale tegen Halep

20 mei 2017
Kiki Bertens staat in de halve finale van het WTA-toernooi in Rome tegenover Simona Halep, de mondiale nummer vier.

Dat wordt geen gemakkelijke opgave, want de Roemeense prolongeerde vorige week zaterdag haar titel op het WTA-toernooi in Madrid.

Bertens, de nummer twintig van de wereld, sprak dan ook vol lof over haar tegenstander. "Ze is een geweldige speelster en liet dat vorige week zien in Madrid. Ik weet dat ze in topvorm verkeert en met veel vertrouwen speelt", aldus de Wateringse tegenover WTA Insider.

'Kalm'
Maar datzelfde geldt voor Bertens, die in de kwartfinale met 6-3, 6-3 te sterk was voor Daria Gavrilova. "Vandaag (vrijdag, red.) was speciaal voor mij, omdat dit de eerste wedstrijd was waar ik echt rustig was", aldus de Nederlandse. "Ik bleef kalm en gefocust. Dit was de eerste wedstrijd waar ik echt vertrouwen had in mezelf. Het voelde geweldig."

"Het wordt een zware wedstrijd, maar ik ben klaar voor een stevig gevecht", keek Bertens alvast vooruit op haar clash met Halep. "De sleutel is om agressief te blijven spelen en in mijn spel te blijven geloven."

Halep staat met 2-1 voor in de onderlinge duels met Bertens. Vanwege regen in Rome begint het duel niet zoals gepland om 12.00 uur, maar later. (FOX Sports)

De halve eindstrijd tussen Bertens en Halep is zaterdag LIVE te zien op FOX Sports 4