Novak Djokovic
Novak Djokovic - © Pro Shots

Djokovic neemt Agassi in de arm voor Roland Garros

21 mei 2017
Novak Djokovic laat zich bij Roland Garros begeleiden door André Agassi.

De nummer twee van de wereld maakte zondag in Rome bekend dat de Amerikaanse oud-tennisser hem gaat bijstaan in Parijs. Djokovic verdedigt zijn titel op het grandslamtoernooi op het Franse gravel.

"Ik heb André een paar weken geleden aan de telefoon gehad en we hebben toen afgesproken elkaar te ontmoeten in Parijs", zei Djokovic, die eind vorig jaar de samenwerking met zijn coach Boris Becker verbrak en onlangs ook afscheid nam van een groot deel van zijn begeleidingsstaf, onder wie coach Marian Vajda met wie hij elf jaar had samengewerkt. De zoektocht naar een opvolger leidde hem naar Agassi.

"We hebben allebei veel zin om samen te werken en zijn benieuwd waar dit ons brengt. André zal niet het hele toernooi blijven. We zien daarna wel wat de toekomst brengt", aldus Djokovic, die vooralsnog een moeizaam seizoen doormaakt.

Finale Rome
De 29-jarige Serviër bereikte deze week wel de finale van het masterstoernooi in Rome, waarin hij echter moest buigen voor het Duitse toptalent Alexander Zverev.

Agassi (47) won zelf acht grandslamtitels en veroverde in 1996 olympisch goud in Atlanta. De Amerikaan is getrouwd met de Duitse oud-toptennisser Steffi Graf, met wie hij twee kinderen heeft en woont in Las Vegas. De voormalige nummer één van de wereld stopte in 2006 met tennissen en liet zich daarna slechts sporadisch zien op en om de baan.

"Ik heb enorm veel respect voor de tennisser en de persoon André Agassi. Hij heeft alles meegemaakt wat ik ook meemaak", aldus Djokovic. "Hij kan zowel op als naast de baan een bijdrage leveren aan mijn leven." (ANP)