Victoria Azarenka
Victoria Azarenka - © ANP

Azarenka wil meedoen aan Wimbledon

22 mei 2017
Victoria Azarenka is, een half jaar nadat ze moeder is geworden, klaar voor haar rentree.

De 27-jarige Wit-Russin is volop in training en gaat in juli meedoen aan Wimbledon. "In aanloop naar Wimbledon wil ik nog een grastoernooi spelen", meldde Azarenka maandag op Twitter.

 

De voormalige nummer één van de wereld kwam een jaar geleden voor het laatst in actie. Azarenka moest in de eerste ronde van Roland Garros met een knieblessure opgeven en onthulde kort daarna dat ze zwanger was.

De tweevoudig winnares van de Australian Open (2012, 2013) beviel in december van zoon Leo. Azarenka begon daarna weer voorzichtig met trainen.

De rentree is eerder dan verwacht. Vorige maand maakte Azarenka bekend dat ze eind juli terug zou keren op WTA-toernooi op Stanford University. Wimbledon begint op 3 juli.

"Ik voel me klaar om weer wedstrijden te spelen. Bovendien heeft Leo min of meer gezegd dat hij Londen en Wimbledon wil zien", aldus Azarenka, die binnenkort bekendmaakt waar ze haar rentree maakt in de aanloop naar het grandslamtoernooi op het 'heilige' gras in de Engelse hoofdstad. (FOX Sports/ANP)