Richèl Hogenkamp
Richèl Hogenkamp - © Pro Shots

Hogenkamp en Rus maar één zege verwijderd van Roland Garros

25 mei 2017
Richèl Hogenkamp is weer een stapje dichter bij het hoofdtoernooi van Roland Garros gekomen. De Doetinchemse plaatste zich donderdag voor de derde en laatste ronde van het kwalificatietoernooi.

Hogenkamp won in twee sets van de Française Jessika Ponchet: 7-5, 6-2.

De als vierde geplaatste Hogenkamp begon stroef aan de partij en moest vol aan de bak om Ponchet de eerste set afhandig te maken. Het tweede bedrijf was de Nederlandse oppermachtig.

Hogenkamp wist nog nooit de hoofdronde te halen op Roland Garros. Ze is wel in vorm, getuige haar recente toernooizege in het Franse Saint-Gaudens. Op de wereldranglijst is ze opgerukt naar de 105ste positie.

Eind april boekte Hogenkamp haar eerste toernooizege van het jaar. Destijds was zij de beste in Tunis.

Rus
Ook Arantxa Rus kan het hoofdtoernooi al ruiken. Zij plaatste zich donderdag voor de derde ronde van het kwalificatietoernooi door Antonia Lottner te verslaan. Rus won in twee sets van de Duitse nummer 170 van de wereld: 6-4, 7-5. In tegenstelling tot Hogenkamp heeft Rus wel ervaring op het hoofdtoernooi in Parijs, waaraan zij vier keer deelnam.

Rus neemt het in de derde ronde op tegen een andere Nederlandse: Quirine Lemoine. De nummer 160 van de wereldranglijst versloeg donderdag in drie sets Kai-Chen Chang uit Taiwan: 6-2, 2-6, 6-3. (FOX Sports/ANP)