LeBron James
LeBron James - © Pro Shots

Cleveland Cavaliers en Golden State Warriors op herhaling

26 mei 2017
Cleveland Cavaliers heeft voor het derde jaar op rij de finale gehaald van de Amerikaanse NBA.

De titelverdediger schakelde donderdag (plaatselijke tijd) in de halve finales van de play-offs Boston Celtics uit. Met een zege van 135-102 zetten de Cavaliers de eindstand in de best-of-sevenserie op 4-1.

Tegenstander in de finale is voor het derde jaar op rij Golden State Warriors, dat ongeslagen de play-offs doorliep op weg naar de eindstrijd.

LeBron James maakte 35 punten in de vijfde ontmoeting met de Celtics en de vedette van Cleveland passeerde Michael Jordan als topschutter aller tijden in de play-offs van de NBA. Jordan stond op 5987 punten en James ging daar met 8 punten overheen. De recordscore staat nu op 5995.

James gaat op voor zijn zevende NBA-finale en op jacht naar zijn vierde titel. De eerste twee behaalde hij als speler van Miami Heat. De derde pakte James vorig jaar met Cleveland. Hij was bijzonder trots op zijn puntenrecord, dat hij afnam van zijn grote idool Michael Jordan.

"Ik draag niet voor niets rugnummer 23. Dat was ook het rugnummer van Mike. Ik ben van basketbal gaan houden door hem. Jordan zien spelen was alsof je naar God keek. Het is onvoorstelbaar dat ik hem heb kunnen evenaren", aldus James. (ANP)