Kiki Bertens
Kiki Bertens - © ANP

Roland Garros: Bertens door na moeizame start

29 mei 2017
Kiki Bertens staat in de tweede ronde van Roland Garros. De Wateringse won na een moeizame start in drie sets van Alja Tomljanovic: 4-6, 6-1, 6-1.

De nummer achttien van de wereld begon wat zenuwachtig aan de partij en werd in de derde game gebroken. Ze drong wel aan in de servicegames van de 24-jarige Tomljanovic, maar wist niet terug te breken: 6-4.

In de tweede set was Bertens, die vorig jaar de halve finales haalde op het Franse gravel, een stuk scherper en plaatste ze gelijk in de tweede game een break. Zij gaf de Kroatische, die voor Australië uitkomt, geen enkele kans en haalde binnen 23 minuten de set binnen met 6-1.

Bertens brak Tomljanovic, die toegelaten was dankzij haar beschermde status na een schouderblessure, gelijk in de eerste game van de derde set. De Kroatische drong aan, maar uiteindelijk wist de beste Nederlandse tennisster haar service te behouden en kwam ze niet meer in de problemen.

Bertens neemt het in de volgende ronde op tegen Catherine Bellis. De Amerikaanse won eerder op de dag van de Nederlandse Quirine Lemoine: 6-3, 3-6, 6-1. Twee weken geleden speelden de tennissters tegen elkaar in Rome. Toen won Bertens met 6-4, 6-0.

Pliskova
Karolina Pliskova, de Tsjechische nummer twee van de plaatsingslijst, ontdeed zich maandag in twee sets van Saisai Zheng uit China: 7-5, 6-2.

Pliskova (25) neemt de eerste plek op de wereldranglijst over van Angelique Kerber als ze het Franse grandslamtoernooi wint. Kerber verloor in de eerste ronde van Ekaterina Makarova uit Rusland (2-6, 2-6). (FOX Sports)