New York Yankees
New York Yankees' Matt Holliday viert zijn homerun in de derde inning met zijn ploeggenoten - © ANP

Gardner en Holliday bezorgen Gregorius' Yankees ruime zege

31 mei 2017
New York Yankees heeft de tweede van een serie van drie ontmoetingen met Baltimore Orioles winnend afgesloten. De ploeg van Didi Gregorius zegevierde met 3-8.

Het eerste treffen, een dag eerder, ging nog met 3-2 verloren. Maar in ontmoeting twee waren Brett Gardner en Matt Holliday beiden on fire.

Zowel Gardner als Holliday sloeg twee homeruns, waardoor de Yankees na vier innings al acht punten hadden binnen geslagen.

Een forse verbetering ten opzichte van de laatste weken. Sinds 18 mei noteerden Gregorius en consorten een gemiddelde van slechts 3.36 punten per wedstrijd.

De Orioles sloegen in de achtste inning weliswaar nog twee man over het thuishonk, maar de zege van de Yankees kwam geen moment meer in gevaar. 

De Amsterdammer Gregorius tekende in vier slagbeurten voor een hit en een run. Jonathan Schoop, de op Curaçao geboren tweedehonkman van de Orioles, eindigde het duel met dezelfde cijfers.

The Bronx Bombers blijven door het resultaat leiden in de American League East, met 30 zeges en 19 nederlagen. Baltimore Orioles staat derde met 26-24.

Woensdagavond staan beide ploegen voor de derde en - voorlopig - laatste keer tegenover elkaar in Baltimore. (FOX Sports)