Kiki Bertens
Kiki Bertens - © ANP

Roland Garros: Bertens laat zich verrassen door Bellis

31 mei 2017
Het is Kiki Bertens niet gelukt om haar prestatie van vorig jaar op Roland Garros te evenaren. De Wateringse werd in de tweede ronde verrast door Catherine Bellis: 6-3, 7-6.

Twee weken geleden speelden de twee tegen elkaar in Rome. Toen won Bertens eenvoudig met 6-4, 6-0. Woensdag waren de rollen omgedraaid.  

Met legio onnodige fouten en vrij weinig winners verliep de eerste set in 38 minuten vrij dramatisch voor Bertens, die in haar vorige partij tegen Ajla Tomljanovic ook al zeer matig was begonnen.

Veerkracht
Bellis benutte haar derde setpoint bij 3-5, toen de als achttiende geplaatste Wateringse de bal bij een ogenschijnlijk gemakkelijke smash in het net ramde.

In de tweede set kwam Bertens tot drie keer toe op een break achterstand, maar steeds toonde ze de veerkracht om terug te komen. Dat leidde tot een tiebreak.

Daarin kwam Bertens met 6-1 achter, maar kwam ze verrassend tot 6-5 terug. Op het vijfde matchpoint tegen produceerde de Wateringse een mislukt dropshot, waarmee de partij verloren ging. 

2016
Vorig jaar zorgde Bertens voor een enorme verrassing door de halve finales in Parijs te halen. Daarin was Serena Williams uiteindelijk te sterk. 

De Wateringse kende een prima aanloop richting de tweede Grand Slam van het jaar. In Madrid bereikte ze de kwartfinales, in Rome de halve. Afgelopen zaterdag won ze het WTA-toernooi in Neurenberg.

Muguruza
Titelverdedigster Garbiñe Muguruza wist zich wel te plaatsten voor de derde ronde. De Spaanse had een moeizame start tegen de Estse Anett Kontaveit, maar won uiteindelijk in drie sets: 6-7, 6-4, 6-2. (FOX Sports/ANP)