Richèl Hogenkamp
Richèl Hogenkamp - © ANP

Roland Garros: Hogenkamp redt het niet

31 mei 2017
Richèl Hogenkamp is uitgeschakeld op Roland Garros. De 25-jarige Doetinchemse verloor woensdag in de tweede ronde van het Grand Slam-toernooi in Parijs in twee sets van de Belgische Elise Mertens: 6-3, 6-4.

Hogenkamp had in de eerste ronde voor een verrassing gezorgd door de Servische Jelena Jankovic, de voormalige nummer één van de wereld, te verslaan.

Voor de Nederlandse was het de eerste deelname aan het graveltoernooi in Parijs. Ze had zich geplaatst via de kwalificaties.

Dokter
De nummer 105 van de wereld kon in de eerste set geen vuist maken tegen de Belgische, die zestigste staat op de wereldranglijst.

Mertens pakte een vroege break en hield die voorsprong eenvoudig vast. Met de winst van de tweede servicebeurt van Hogenkamp was de set met 6-3 voor de 21-jarige Leuvense.

Voor het begin van de tweede set liet Hogenkamp de dokter kort op de baan komen. Ze begon vervolgens voortvarend aan de set en liep met twee breaks uit naar 3-0. De Belgische knokte zich echter terug naar 3-3.

Daarna volgden enkele spannende games met lange rally’s, waarin de Belgische aan het langste eind trok. Op 5-4 kreeg Mertens haar eerste matchpoint op de service van Hogenkamp en benutte die meteen: 6-4.

Bertens 
Eerder op de dag verloor Kiki Bertens in haar tweede ronde van de Amerikaanse Catherine Bellis: 6-3, 7-6. (FOX Sports/ANP)