Adam Jones (10)
Adam Jones (10) - © ANP

Yankees opnieuw onderuit bij angstgegner Orioles

1 juni 2017
New York Yankees heeft opnieuw zijn meerdere moeten erkennen in angstgegner Baltimore Orioles. Zonder Didi Gregorius verloren de Yankees met 10-4 van de ploeg van Jonathan Schoop.

De eerste twee ontmoetingen van het drieluik in Baltimore waren geëindigd in een nederlaag en een zege voor de Yankees. De tweede domper betekende dat de bezoekers nu elf series op rij in Oriole Park hebben verloren.

De recordkampioen kent maar een slechtere reeks in de geschiedenis van de club. De Yankees verloren tussen 1985 en 1991 twaalf achtereenvolgende series bij Oakland Athletics.

Adam Jones
Adam Jones liet woensdagnacht weer eens zien hoe belangrijk hij is voor de Orioles. De buitenvelder maakte zijn rentree na vier wedstrijden afwezigheid vanwege een heupblessure en was meteen goed voor vijf binnengeslagen punten.

Jones opende de score in de derde inning en tekende in het volgende bedrijf voor een homerun met twee man op de honken. Mede dankzij zijn escapades stond er na vier innings al een 7-1 voorsprong op het bord.

Hoewel de Yankees het gat nog verkleinden tot vier punten, maakten Chris Davis en opnieuw Jones het karwei vakkundig af met drie runs in de slotfase.

Internationals
Schoop, de op Curaçao geboren tweedehonkman van de Orioles, eindigde de wedstrijd met een hit uit vier slagbeurten. Collega-international Gregorius miste het duel vanwege de handblessure die hij opliep tijdens de tweede wedstrijd.

Ondanks de nederlaag blijven de Yankees koploper in de American League East (30-20). De Orioles staan derde in de divisie met 27 zeges en 24 nederlagen. (FOX Sports)