Max Holloway
Max Holloway - © ANP

Kampioenengevecht tussen Aldo en Holloway in Rio

2 juni 2017
De UFC keert zaterdag terug naar Rio de Janeiro. In het hoofdgevecht staan José Aldo en Max Holloway tegenover elkaar. De twee kampioenen zullen gaan uitmaken wie de onbetwiste nummer één in de vedergewichtdivisie is.

José Aldo vs. Max Holloway
De 30-jarige Aldo was jarenlang ongeslagen in de divisie, totdat Conor McGregor hem na dertien seconden knock-out sloeg. De Braziliaan wilde een rematch, maar Notorious richtte zijn pijlen op de kampioensgordel in de lichtgewichtdivisie.

Bij afwezigheid van McGregor won Aldo de interim-wereldtitel door Frankie Edgar te verslaan. Nadat de Ier het lichtgewichtkampioenschap had gewonnen, gaf de UFC de vedergewichttitel terug aan Aldo vanwege inactiviteit van McGregor.

Ondertussen had de 25-jarige Holloway zich opgewerkt in de divisie. Nadat hij in 2013 van McGregor verloor, won Blessed tien gevechten op rij. In december versloeg hij Anthony Pettis voor de interim-wereldtitel. Nu mag de Hawaiiaan proberen om Aldo op vijandelijk grondgebied te onttronen.

Claudia Gadelha vs. Karolina Kowalkiewicz
Een andere Braziliaanse publiekslieveling, de 28-jarige Gadelha, neemt het op tegen de Poolse Kowalkiewicz. In het strogewicht zijn zij de nummer een en twee van de divisie.

Beiden hebben een imposante reeks overwinningen op hun naam staan, maar het is nog niet gelukt om de huidige kampioen, Joanna Jedrzejczyk, te verslaan. Het is dan ook interessant om te kijken wie na Joanna Champion de beste is.

Belfort nog niet klaar met vechten
Eerder op de avond neemt oud-wereldkampioen Vitor Belfort het op tegen Nate Marquardt. Belfort, geboren en getogen in Rio, gaf eerder aan dat hij zijn carrière na dit gevecht zou beëindigen. Daar is de 40-jarige Braziliaan van teruggekomen.

The Phenom heeft na zijn ontmoeting met Marquardt nog één gevecht op zijn contract staan. Of hij dit gaat uitdienen zal waarschijnlijk afhangen van het resultaat tegen de Amerikaan. (FOX Sports)

UFC 212: Aldo vs. Holloway is in de nacht van zaterdag op zondag om 04.00 uur LIVE te zien op FOX Sports 6.