Andy Murray
Andy Murray - © ANP

Roland Garros: Murray krijgt zege niet cadeau tegen Klizan

1 juni 2017
Andy Murray is donderdag doorgedrongen tot de derde ronde op Roland Garros. De Brit zette Martin Klizan in vier sets opzij: 6-7, 6-2, 6-2, 7-6.

Net als in de eerste ronde moest Murray dus een set inleveren. Waar dat dinsdag tegen Andrej Kuznetsov in de tweede set gebeurde, maakte de Schotse nummer één van de wereld twee dagen later al in het eerste bedrijf een misstap. 

Murray verloor de eerste set in een tiebreak van de Slowaak, die vijftigste staat op de mondiale ranglijst. Groter werd de schade echter niet voor Murray. De tweede en derde set won hij met overtuiging.

Murray herpakt zich
In de vierde set nam Klizan een 5-2 voorsprong, maar Murray herpakte zich op het juiste moment. Hij zorgde ervoor dat er opnieuw een tiebreak nodig was om een winnaar aan te wijzen. Ditmaal trok Murray daarin wel aan het langste eind.

Murray moet het in de derde ronde opnemen tegen Juan Martín Del Potro. De Argentijn zag zijn tegenstander Nicolás Almagro geblesseerd opgeven. Op het moment dat dit gebeurde, was het duel geheel in evenwicht: beiden hadden een set gewonnen en in de derde set stond het 1-1. (FOX Sports)