Joost Luiten
Joost Luiten - © ANP

Slechte start Luiten in Zweden

1 juni 2017
Golfer Joost Luiten heeft donderdag een beroerde start gemaakt op de Nordea Masters, het toernooi uit de Europese Tour in Zweden.

De 31-jarige Rotterdammer had 77 slagen nodig voor de eerste ronde, vier boven het baangemiddelde. Luiten lag in Malmö lang op koers voor een aardige score, maar zakte weg in het klassement door drie bogeys op de laatste vier holes.

"Mijn spel was simpelweg niet scherp genoeg en de gifbeker moest denk ik even helemaal leeg", meldde Luiten op zijn website.

"Met plus vier moet ik vrijdag echt 'laag' gaan om de cut te halen." Volgens de Nederlandse golfprof ging het op de laatste holes steeds mis vanaf de tee. Zijn eerste bal vloog tot drie keer toe links van de green, waardoor hij achteropraakte.

Luiten heeft na de eerste dag al negen slagen achterstand op de twee leiders, de Engelsman Max Orrin en Renato Paratore uit Italië. De Nederlander eindigde vorige week op de 24e plaats bij het BMW PGA Championship in Engeland. (ANP)

Luiten uitgeschakeld in Malmö

2 juni 2017
Luiten uitgeschakeld in Malmö
Voor Joost Luiten zit de Nordea Masters in Zweden er al na twee ronden op. De 31-jarige Rotterdammer verbeterde zich vrijdag weliswaar flink...