Jonathan Schoop (rechts) viert zijn homerun
Jonathan Schoop (rechts) viert zijn homerun - © FOXSports.NL

Schoop en Orioles winnen onderonsje met Bogaerts’ Red Sox

2 juni 2017
Baltimore Orioles heeft de eerste van vier ontmoetingen met Boston Red Sox in winst omgezet. De ploeg van Jonathan Schoop was met 7-5 te sterk voor de Red Sox van Xander Bogaerts.

De Orioles, nummer drie in de American League East, komen met het resultaat op 28 zeges tegenover 24 nederlagen. Runner-up Boston heeft een overwinning meer achter de naam staan.

Spierballen
Een dag na de 10-4 zege op New York Yankees lieten de Orioles opnieuw hun spierballen rollen. Mark Trumbo, Chris Davis, Adam Jones en Schoop tekenden allen voor homeruns.

Schoop sloeg in de zesde inning de bal over de hekken met twee man op de honken, waarmee de Oranje-international de tussenstand op 7-1 bracht.

De Red Sox brachten het verschil in het negende bedrijf nog terug tot twee runs, maar verder liet de thuisploeg het niet meer komen.

Internationals
Schoop eindigde het duel met een hit, een run en drie binnengeslagen punten uit vier slagbeurten. Collega-international Bogaerts kende een teleurstellende wedstrijd zonder noemenswaardige prestaties met de knuppel. (FOX Sports)