Rafael Nadal
Rafael Nadal - © ANP

Roland Garros: Nadal staat slechts één game af

2 juni 2017
Rafael Nadal heeft zich eenvoudig geplaatst voor de vierde ronde van Roland Garros. De Spanjaard gaf zijn tegenstander Nikoloz Basilashvili geen enkele kans: 6-0, 6-1, 6-0.

Nadal verloor bij een voorsprong van 6-0, 5-0 in de tweede set zijn enige game van de eentonige wedstrijd. Hij werkte op zijn eigen opslag bij een voorsprong van 3-0 in de derde set een achterstand van 0-40 weg. In de vorige ronde won Robin Haase acht games tegen de Spaanse gravelspecialist (6-1, 6-4, 6-3).

In de volgende ronde treft Nadal zijn landgenoot Roberto Bautista Agut. Die won eerder op de dag van Jiri Vesely: 6-3, 6-4, 6-3. 

Raonic
Ook Milos Raonic heeft zijn krachten kunnen sparen. De als vijfde geplaatste Canadees zag zijn tegenstander Guillermo Garcia-Lopez in het begin van de tweede set opgeven.

Raonic won binnen 22 minuten de eerste set met 6-1. Hij leidde met 1-0 in het tweede bedrijf toen de Spanjaard hem de hand schudde.

Raonic stuit in de achtste finales op Pablo Carreno Busta. De Spanjaard won verrassend eenvoudig van de als elfde geplaatste Bulgaar Grigor Dimitrov: 7-5, 6-3, 6-4. (FOX Sports/ANP)