Andy Murray
Andy Murray - © Pro Shots

Roland Garros: Murray door naar achtste finales

3 juni 2017
Andy Murray heeft zaterdagmiddag de achtste finales bereikt van Roland Garros. De als eerste geplaatste Schot versloeg Juan Martín del Potro in drie sets: 7-6 (8), 7-5, 6-0.

De wedstrijd in de derde ronde was een herhaling van de laatste olympische finale die Murray ook won. Del Potro verzuimde de eerste set bij een voorsprong van 5-4 uit te serveren. De Argentijn verloor vervolgens een spannende tiebreak.

In de tweede set was het Murray die zijn service bij een voorsprong van 5-4 verloor. De Schot herstelde zich snel en won vervolgens twee games op rij. Del Potro bood in de tweede set lang tegenstand, maar pakte in het derde bedrijf geen enkele game meer.

Murray stuit in de volgende ronde op de winnaar van het duel tussen de Amerikaan John Isner en de Rus Karen Khachanov.

Cilic
Eerder op de dag plaatste Marin Cilic zich ook al voor de achtste finales. De Kroaat rekende in drie sets af met de Spanjaard Feliciano López: 6-1, 6-3, 6-3. 

Wawrinka
Ook Stan Wawrinka heeft zich zaterdag bij de laatste zestien geschaard. De in Parijs als derde geplaatste Zwitser versloeg de Italiaan Fabio Fognini in drie sets: 7-6 (2), 6-0, 6-2.

Wawrinka komt in de volgende ronde uit tegen de winnaar van het Franse onderonsje tussen Richard Gasquet en Gaël Monfils.

Regen
Dat duel kon zaterdag niet worden voltooid. Wegens flinke buiten werd in de eerste set al een punt gezet achter deze partij. Bij een stand van 6-5 in het voordeel van Monfils zochten de spelers de kleedkamers op.

Zondag gaan Gasquet en Monfils verder. Dat geldt ook voor Isner-Khachanov en Kei Nishikori-Hyeon Chung. (FOX Sports/ANP)


Hyeon Chung
 
 
Hyeon Chung