Xander Bogaerts (rechts) met Andrew Benintendi
Xander Bogaerts (rechts) met Andrew Benintendi - © ANP

Boston Red Sox en Bogaerts doen goede zaken

5 juni 2017
Xander Bogaerts en Boston Red Sox hebben een uitstekende zondag achter de rug.

De runner-up in de American League East was met 3-7 te sterk voor nummer drie Baltimore Orioles, terwijl koploper New York Yankees onderuitging bij Toronto Blue Jays.

Ondanks de domper gaan de Yankees nog aan de leiding in de divisie met 32 zeges tegenover 22 nederlagen. Boston komt iets dichterbij (31-25), waarna Baltimore volgt met 29-26.

Venijn
Het venijn op Oriole Park zat hem in de start. De Red Sox namen in de eerste inning een 0-2 voorsprong, maar Baltimore sloeg in de gelijkmakende slagbeurt prompt terug. Chris Davis trok de stand gelijk, waarna Oranje-international Jonathan Schoop met een tweehonkslag de stand op 3-2 bracht.

De Orioles bleken echter ook meteen hun kruit verschoten te hebben. De thuisploeg wist in het restant van de wedstrijd geen punt meer te maken, terwijl Boston aan de hand van Andrew Benintendi de zege veiligstelde. De 22-jarige buitenvelder tekende voor twee homeruns en was goed voor drie binnengeslagen punten.

Bogaerts, de op Aruba geboren korte stop van de Red Sox, eindigde de wedstrijd met twee hits uit vijf slagbeurten. Schoop had na de laatste out drie hits en een binnengeslagen punt achter zijn naam staan.

Yankees
Tot vreugde van Bogaerts bleken de Yankees vervolgens ook nog eens verloren te hebben. De ploeg van collega-international Didi Gregorius moest met 3-2 zijn meerdere erkennen in Toronto Blue Jays.

De bezoekers kwamen nog wel op een 0-2 voorsprong, maar zagen de Canadezen via homeruns van Justin Smoak en Josh Donaldson met de zege aan de haal gaan. (FOX Sports)