Kevin Durant (35)
Kevin Durant (35) - © ANP

Golden State Warriors wint ook tweede finaleduel

5 juni 2017
Golden State Warriors heeft zondagnacht ook de tweede wedstrijd van de NBA-finale ruim gewonnen.

Ze rolden in de eigen Oracle Arena titelverdediger Cleveland Cavaliers met 132-113 op. De ploeg uit Californië won het eerste duel al met 113-91.

De derde wedstrijd van de best-of-seven-serie staat woensdag in Cleveland op de rol.

Grote man
Kevin Durant was opnieuw de grote man bij de Warriors. Hij tekende voor 33 punten en pakte ook nog eens dertien rebounds. Samen met Stephen Curry (32) en Klay Thompson (22) maakte hij 87 van de 132 punten voor de winnende ploeg.

LeBron James, de grote vedette van de Cavaliers, bleef steken op 29 punten. “Ik vond ons beter spelen dan in het eerste duel”, bleef hij na afloop positief. “We moeten even kijken wat we moeten doen om het derde duel wel te winnen. Want de finale is natuurlijk nog niet gespeeld.”

Derde jaar
Het is het derde jaar op rij dat Golden State en Cleveland in de finale tegenover elkaar staan. In 2015 pakten de Warriors de titel, vorig jaar was de club uit Ohio de beste ploeg.

Le Bron James speelt zijn zevende NBA-finale. Hij streed eerder vier keer met Miami Heat voor de titel. James won drie van zijn zes eerdere finales (2012, 2013 en 2016). (FOX Sports/ANP)