Kevin Durant (rechts) en Stephen Curry
Kevin Durant (rechts) en Stephen Curry - © Pro Shots

Golden State Warriors één zege verwijderd van NBA-titel

8 juni 2017
De Golden State Warriors hebben woensdag (lokale tijd) in de slotfase keihard toegeslagen in de derde wedstrijd in de NBA-finale.

De ploeg van Stephen Curry en Kevin Durant maakte in de slotminuten in Cleveland een achterstand van zes punten goed tegen de Cavaliers en won uiteindelijk met 118-113. De Warriors komen door de zege op een 3-0 voorsprong en hebben nog één zege nodig om de titel te grijpen.

Het leek er woensdagavond in Cleveland op dat de thuisploeg aan de hand van LeBron James en Kyrie Irving de stand zou terugbrengen naar 2-1. James maakte 39 punten en elf rebounds en Irving 38 punten en zes rebounds. Met nog enkele minuten te spelen stond Cleveland met 113-107 voor.

Enkele snelle punten en een driepunter van Durant in de laatste minuut bracht Golden State echter ineens weer op voorsprong. Die achterstand kon de thuisploeg niet meer goedmaken.

"Ik keek alleen maar naar de onderkant van het net", zei viervoudig NBA-topscorer Durant, die bezig is aan zijn eerste seizoen bij Golden Sate. "Ik werk al mijn hele leven aan het perfectioneren van die worp."

Het is het derde jaar op rij dat Golden State en Cleveland in de NBA-finale tegenover elkaar staan. In 2015 pakten de Warriors de titel, vorig jaar was de club uit Ohio de beste ploeg. Het vierde duel is vrijdag. (FOX Sports/ANP)