Verstappen, met op de achtergrond Daniel Ricciardo
Verstappen, met op de achtergrond Daniel Ricciardo - © ANP

Verstappen: "Na Monaco niet veel aan racen gedacht"

8 juni 2017
Het circuit Gilles Villeneuve in Montréal, waar zondag de Grote Prijs van Canada wordt verreden, behoort niet tot de favoriete racebanen van Max Verstappen.

"Mijn vader vindt het een supercircuit. Ik vind het wel oké, maar niet erg bijzonder. Er is niet iets waar ik van sta te springen'', liet de negentienjarige Formule 1-coureur van Red Bull donderdag op zijn website Verstappen.nl weten.

"Er zijn hier vier chicanes, maar ik houd meer van lange, snelle bochten, zoals op Spa-Francorchamps'', vervolgde hij. "Als je bij de laatste chicane, bij de Wall of Champions, de kerbstones verkeerd neemt, ga je natuurlijk de muur in. Al stelt het weinig voor vergeleken met Monaco.''

Verstappen eindigde vorige maand als vijfde op het stratencircuit van Monte Carlo. "Na Monaco heb ik niet zo veel aan het racen gedacht en heb ik vooral tijd doorgebracht met vrienden en familie. Hier in Canada kunnen we weer proberen om het beter te doen. We moeten alert zijn en de kansen pakken die we krijgen. Hopelijk gebeurt er voor ons nog iets, je weet maar nooit.''

Het zat Verstappen vooral dwars dat tijdens de race in Monte Carlo de teamstrategie van Red Bull in het voordeel van collega Daniel Ricciardo uitpakte. (ANP)