Rafael Nadal
Rafael Nadal - © ANP

Roland Garros: Nadal treft Wawrinka in finale

9 juni 2017
Rafael Nadal heeft zich vrijdag in de halve finales op Roland Garros niet laten verrassen. De als vierde geplaatste Spanjaard was duidelijk te sterk voor Dominic Thiem: 6-3, 6-4, 6-0.

De negenvoudige kampioen verloor op zijn indrukwekkende weg naar de eindstrijd, met ook een zege op Robin Haase in de tweede ronde, nog geen set.

Voor de 31-jarige Nadal is het zijn tiende finaleplaats op Roland Garros. Hij verloor in Parijs nog nooit in de eindstrijd om de titel. 

Nadal won het Franse grandslamtoernooi in 2014 voor de laatste keer. In 2015 strandde hij in de kwartfinales en vorig jaar strandde hij in de derde ronde, nadat hij zich moest terugtrekken met een polsblessure

Wawrinka
Nadal staat in de finale tegenover Stan Wawrinka. De 32-jarige Zwitser bereikte vrijdag voor de tweede keer in zijn tennisloopbaan de finale in Parijs. De als derde geplaatste Wawrinka versloeg de Schot Andy Murray in een enerverende partij van 4 uur en 34 minuten: 6-7, 6-3, 5-7, 7-6, 6-1. 

Wawrinka toonde karakter, kwaliteit en fysieke kracht. Bij een stand van 1-2 in sets leek de Schotse nummer één van de wereld op weg naar de zege. De Zwitser knokte echter koelbloedig terug en was in de vijfde set zelfs superieur aan de ontmoedigde Brit.

Vorig jaar
Murray en Wawrinka speelden vorig jaar eveneens tegen elkaar in de halve finales op het Franse grandslamtoernooi. Toen was de Schot de betere speler: 6-4, 6-2, 4-6, 6-2. Hij moest daarna in de finale zijn meerdere erkennen in Novak Djokovic. De Serviër was afgelopen woensdag in de kwartfinales niet opgewassen tegen Thiem.

Wawrinka veroverde in 2015 de titel in Parijs. In de eindstrijd versloeg hij toen Djokovic in vier sets. Murray wacht nog altijd op zijn eerste triomf op Roland Garros. (FOX Sports/ANP)