Max Verstappen
Max Verstappen - © ANP

Problemen voor Verstappen tijdens tweede vrije training

9 juni 2017
Max Verstappen heeft vrijdag tijdens de tweede vrije training voor de Grote Prijs van Canada met wat problemen geworsteld.

Tijdens de tweede sessie op het circuit Gilles Villeneuve in Montréal viel zijn bolide tussen de zevende en achtste bocht stil door problemen met de versnellingsbak. 

Daarop hing de organisatie de rode vlag uit om de training te onderbreken om veiligheidsredenen. Nadat de Red Bull van Verstappen van de baan was gehaald, werd het circuit weer vrijgegeven voor het laatste kwartier.

De negentienjarige Limburger reed in de eerste vrije training de zevende tijd. In de tweede sessie zette hij de vijfde tijd neer voordat hij afhaakte met technische problemen. Ook zijn Australische ploeggenoot Daniel Ricciardo kwam de tweede vrije training niet vlekkeloos door. Zijn Red-Bull kampte met motorproblemen en kwam hierdoor niet verder dan de vijftiende tijd.

De Brit Lewis Hamilton zette in zijn Mercedes de beste tijd neer in de eerste sessie (1.13,809). In de tweede vrije training was Kimi Räikkönen in zijn Ferrari de snelste (1.12,935), gevolgd door Hamilton. WK-leider Sebastian Vettel uit Duitsland reed in zijn Ferrari vrijdag respectievelijk de tweede en derde tijd. (FOX Sports/ANP)