Aaron Hicks (rechts)
Aaron Hicks (rechts) - © ANP

Hicks held bij winnende Yankees van Gregorius

10 juni 2017
New York Yankees heeft de eerste van drie ontmoetingen met Baltimore Orioles in winst omgezet. De ploeg van Didi Gregorius was met 8-2 te sterk voor het team van collega-international Jonathan Schoop.

Aaron Hicks was weer eens de grote man bij de koploper in de American League East. De 27-jarige buitenvelder is bezig aan zijn vijfde seizoen in de MLB, maar lijkt nu pas echt zijn draai gevonden te hebben.

Homeruns
Na een vroege homerun van Schoop zorgde Hicks er persoonlijk voor dat de Yankees alsnog met een buffer de slotfase van het duel ingingen. Hij was met homeruns in de zesde en zevende inning verantwoordelijk voor drie punten en een 5-2 tussenstand, waarna de voorsprong niet meer in gevaar kwam.

Hicks, die in mei in de ploeg kwam dankzij de hersenschudding van Jacoby Ellsbury, heeft nu tien homeruns achter zijn naam staan. Hij heeft nog één maximale score nodig om zijn seizoensrecord uit 2015 te evenaren. Vorig jaar kwam hij tot acht homers.

Internationals
De Amsterdamse Yankee Gregorius was goed voor een hit en een run. De op Curaçao geboren Schoop tekende met zijn homerun voor de complete Baltimore-productie.

De Yankees gaan nog altijd aan de leiding in de American League East met 35 zeges en 23 nederlagen dit seizoen. De Orioles bivakkeren op plaats drie (31-28), achter runner-up Boston Red Sox (33-27), dat met 5-3 won van Detroit Tigers. (FOX Sports)