Jelena Ostapenko
Jelena Ostapenko - © ANP

Roland Garros: Ostapenko maakt sensatie compleet in finale

10 juni 2017
Jelena Ostapenko heeft het geflikt. De Letse heeft Roland Garros gewonnen. Tot dit jaar was zij nooit verder gekomen dan de eerste ronde op een Grand Slam.

Ostapenko, die nog nooit eerder een toernooi won, klopte haar tegenstander Simona Halep in de finale met 4-6, 6-4, 6-3.

De nummer 47 van de wereld begon furieus, de outsider brak de Roemeense meteen en gunde haar tegenstander in die openingsgame geen enkel punt.

Ostapenko leverde echter direct daarop haar servicebeurt in, waarna Halep de eerste set met 6-4 naar zich toetrok. Toen de als derde geplaatste favoriete in de tweede set een 3-0 voorsprong nam, leek er geen vuiltje aan de lucht voor Halep.

Erop en erover
Niets bleek echter minder waar, zaterdagmiddag in Parijs. Ostapenko herstelde zich geweldig van deze tegenslag, ging erop en erover en won de tweede set.

Halep kwam vervolgens in het derde bedrijf op een 3-1 voorsprong, maar wederom liet zij zich aftroeven. Ostapenko won vijf games op rij en de speelster die twee dagen geleden twintig werd, beloonde zich voor een uitmuntend toernooi.

Zure druiven voor Halep
Voor Halep zijn de druiven uiterst zuur. Niet alleen liep zij haar eerste Grand Slam-titel mis, ook was Halep bij een zege de nummer één van de wereld geworden.

Die positie blijft nu in handen van Angelique Kerber, die op Roland Garros al na de eerste ronde naar huis kon. (FOX Sports)