Koen Bouwman
Koen Bouwman - © Pro Shots

Bolletjestrui steviger om schouders Bouwman

10 juni 2017
Koen Bouwman heeft zaterdag zijn leidende positie in het bergklassement van het Critérium du Dauphiné verstevigd.

De Nederlandse wielrenner van LottoNL-Jumbo reed lang in de kopgroep van de etappe naar de bekende finishplaats Alpe d'Huez. Onderweg sprokkelde hij twintig punten bij elkaar.

De 23-jarige Bouwman verbaast zichzelf in de Franse rittenkoers. "Zo goed als in deze week heb ik nog nooit gefietst'', zei hij zaterdag na de zevende etappe.

"Ik heb een rit gewonnen en zit vaak in de vlucht van de dag. Bovendien draag ik de bolletjestrui'', doelde hij op het tricot voor de klimmer met de meeste punten. "Op die laatste klim moest ik helaas lossen. Toen ging het even te snel voor mij.''

Kennaugh
Bouwman leidt het bergklassement met 44 punten. Peter Kennaugh, de Britse winnaar van de zevende etappe, en diens landgenoot Ben Swift volgen met 21 punten.

De slotetappe van zondag telt vier zware beklimmingen, waarop nog veel punten zijn te verdienen. "Het wordt nog een hele lastige dag voor Koen'', voorspelde zijn ploegleider Grischa Niermann. "Als hij op de eerste col punten weet te pakken, dan is die trui wel binnen. Maar je weet niet hoe de koers gaat verlopen.'' (ANP)