Didi Gregorius.
Didi Gregorius. - © ANP

Gregorius draagt steentje bij aan grootste seizoenszege Yankees

11 juni 2017
Een homerun van Didi Gregorius heeft zaterdagnacht bijgedragen aan de grootste seizoenszege van New York Yankees. De 27-voudig winnaar van de World Series liep in eigen huis over Baltimore Orioles heen: 16-3.

Gregorius sloeg de bal in de eerste inning over de borden, waardoor een 5-0 tussenstand een feit was. De Yankees liepen vervolgens uit naar een 14-0 voorsprong. Pas in de zevende inning slaagden de Orioles, met Jonathan Schoop, erin iets terug te doen.

Voor Gregorius was het zijn zesde homerun van dit seizoen. Drie dagen eerder knalde hij ook al een bal over de ring van het veld, toen tegen Boston Red Sox.

De Yankees zijn dit jaar überhaupt opmerkelijk goed in het produceren van homeruns. De teller staat nu, na 59 duels, op 98. Zo'n aantal haalde de ploeg uit New York nog nooit eerder zo vroeg in het seizoen.

Deze 16-3 zege is dus de grootste overwinning van het seizoen voor de Yankees. Dat record stond vooralsnog op 12-2, een score die anderhalve week geleden werd neergezet tegen Toronto Blue Jays. (FOX Sports)