Joost Luiten
Joost Luiten - © FOXSports.NL

Luiten eindigt op overtuigende wijze in Oostenrijk

11 juni 2017
Joost Luiten heeft het Lyoness Open in Oostenrijk afgesloten op een gedeeld zevende plek. De 31-jarige golfer ging zondag rond in 66 slagen, zes onder par. De winst ging naar de Zuid-Afrikaan Dylan Frittell.

De beste Nederlandse golfer kwam op de baan van Atzenbrugg steeds beter in vorm. Luiten was begonnen met een matige openingsronde van 73 slagen, gevolgd door 72 en 70.

Hij moest na drie rondes landgenoot Jurrian van der Vaart, die met een wildcard mocht meedoen aan het toernooi uit de Europese Tour, nog boven zich dulden in het klassement. Van der Vaart zakte zondag echter weg door een ronde van 74, met onder meer twee dubbele bogeys. Met een totaal van 287 werd hij gedeeld 34ste.

Luiten produceerde juist de ene na de andere birdie, zeven in totaal. Hij hoefde daar slechts één bogey tegenover te stellen. "Uiteindelijk ga ik hier dan toch met een positief gevoel weg", zei de Zuid-Hollander, die met een totaal van 281 slagen op de gedeelde zevende plaats eindigde.

De 26-jarige Frittelli vierde in Atzenbrugg zijn eerste titel op de Europese Tour. De Zuid-Afrikaan kwam na een slotronde van 67 slagen uit op 276, één minder dan een trio achtervolgers. (FOX Sports/ANP)