Philippe Gilbert
Philippe Gilbert - © FOXSports.NL

Gilbert sprint naar etappezege in Ronde van Zwitserland

11 juni 2017
Philippe Gilbert heeft zondag de tweede etappe van de Ronde van Zwitserland gewonnen. De Nieuw-Zeelander Patrick Bevin en de Fransman Anthony Roux sprintten naar de tweede en derde plaats achter de Belgische kampioen van Quick-Step.

Rohan Dennis zat achter een valpartij en verloor de leiderstrui in de Zwitserse etappekoers, die de Australiër zaterdag met winst van de proloog had veroverd. Stefan Küng, tweede in de proloog, nam de leiderstrui over.

De teamgenoten Michael Matthews en Tom Dumoulin van Sunweb staan op een seconde achter de Zwitser van BMC in het algemeen klassement.

Niet wachten
De Nederlandse renner Nick van der Lijke (Roompot) was een van de vijf vluchters die lang voorop reden. Toen zij In de laatste ronde werden ingerekend, vond een valpartij in het peloton plaats.

Dennis zat daar achter en werd opgehouden. Zijn ploeggenoten wachtten ook niet op hem, waardoor de Australiër zijn leiderstrui verloor.

De Belg Jan Bakelants ging er daarna vandoor en kreeg de Italiaan Damiano Caruso en de Portugees Rui Costa met zich mee. Op 5 kilometer voor de eindstreep werd het trio echter weer ingerekend door het peloton. Gilbert sprintte vervolgens naar de winst.

Lammertink
Maandag volgt een relatief vlakke etappe van Menziken naar Bern, over 159 kilometer. Steven Lammertink is daar niet meer bij.

De 23-jarige wielrenner van Team LottoNL-Jumbo was betrokken bij een van de twee valpartijen in de koers en is uit de koes gestapt. Zijn ploeg liet zondagavond na onderzoek in het ziekenhuis weten dat Lammertink niets gebroken heeft.

Lammertink maakte indruk in de proloog van zaterdag waarin hij als negende eindigde, op slechts veertien seconden van winnaar Rohan Dennis. Het was voor de tijdritspecialist de eerste notering in de top tien van een tijdrit in de UCI WorldTour. (ANP)