De start van Max Verstappen in Canada
De start van Max Verstappen in Canada - © ANP

Verstappen valt uit na superstart, Hamilton wint

11 juni 2017
Voor Max Verstappen is de Grote Prijs van Canada uitgelopen op een grote teleurstelling. De coureur van Red Bull moest de race in de elfde van zeventig ronden staken. Lewis Hamilton won de race.

Verstappen wilde na een bocht accelereren toen zijn bolide er plotseling mee ophield. De Nederlander sloeg zijn handen even voor zijn gezicht en parkeerde zijn Red Bull vervolgens aan de zijkant van de baan. Verstappen lag op dat moment op de tweede plaats achter Hamilton.

Hamilton
De Brit boekte in Montreal zijn derde overwinning van het seizoen. De 32-jarige coureur van Mercedes zegevierde eerder in China en Spanje. Met de 56ste overwinning uit zijn carrière in de Formule 1 snoepte Hamilton een flink deel van zijn achterstand op WK-leider Sebastian Vettel af.

De Duitser moest al vroeg in de race de pits in om de beschadigde voorvleugel van zijn Ferrari te laten vervangen. Vettel werkte zich daarna vanuit de achterhoede nog op naar de vierde plaats.

Ruk
"Het was helemaal ruk", zei Verstappen bij Ziggo Sport. Verstappen had zijn Red Bull in de elfde ronde met een accuprobleem aan de kant moeten parkeren op het moment dat hij de tweede plaats innam.

"Ineens viel de power weg. Ik wilde gas geven, maar alles viel weg, ik kon niets meer, zelfs niet communiceren. Enorm balen als je tweede ligt", zei Verstappen, die als vijfde was gestart maar al voor de eerste bocht drie concurrenten inhaalde.

"De start was super. De beste start die ze denk ik ooit bij Red Bull hebben gehad. Dat ging allemaal goed, maar ik heb alleen nog steeds niks. Het hele seizoen is al ruk met alles", mopperde hij na zijn derde uitvalbeurt van dit seizoen.

Start
De Nederlander had een geweldige start gemaakt, waarin hij van de vijfde plek opschoof naar de tweede. Toen de lichten op groen sprongen, passeerde Verstappen direct Kimi Räikkönen. Hij schoot vanaf de linkerkant van de baan naar rechts en haalde in de eerste bocht ook Valtteri Bottas en Sebastian Vettel in.

Bij het aansnijden van die bocht schampte Verstappen wel de voorvleugel van de Ferrari van Vettel, die daardoor beschadigd raakte.

Voor Verstappen was het al de derde uitvalbeurt dit seizoen. In Bahrein viel hij na dertien ronden uit met een kapotte achterrem, in Barcelona was zijn race al na de eerste bocht voorbij door een botsing met Räikkönen. (FOX Sports/ANP)