Thijmen Kupers
Thijmen Kupers - © Pro Shots

Fraaie zege Kupers op 800 meter

11 juni 2017
Thijmen Kupers is zondag bij de FBK Games boven zichzelf uitgestegen. De atleet uit Groningen zegevierde op de 800 meter in een tijd van 1.44,99.

Het was de eerste keer dat hij de middenafstand onder de 1.45 liep. Zijn oude toptijd stond op 1.45,23.

Kupers had een sterk eindschot. Hij slaagde erin op het laatste rechte stuk zijn concurrenten ruim voor te blijven. De Keniaan Wycliffe Kinyamal werd tweede in 1.45,65, bijna zeven tienden achter Kupers.

"Dit geeft wel een kick hoor, onder de 1.45. Het geeft het gevoel dat je nog meer bij de wereldtop hoort'', zei de atleet na zijn race.

'Oppepper'
De trainingen gaven Kupers al een indicatie dat hij beter in vorm is dan ooit. "Ik train graag tweehonderdjes, zoals wij ze noemen. En die loop ik een seconde harder dan anders. Dan weet je dat er snelheid in de benen zit. Het komt er dan op aan de juiste pas zien te pakken in de race en dat ging hier geweldig.''

Mentaal gaf de tijd van onder de 1.45 hem ook een oppepper. "Dit is lekker hoor, ik wil nu nog harder. Op de grote kampioenschappen kan ik me nog meer presenteren als een kanshebber'', aldus de veelvoudig Nederlands kampioen, die al zeker was van deelname aan de WK in augustus in Londen. (ANP)