Samenvatting Nashville Predators-Pittsburgh Penguins (Game 6)

Pittsburgh Penguins wint Stanley Cup na zege in zesde wedstrijd

12 juni 2017
Pittsburgh Penguins heeft voor het tweede jaar op rij de Stanley Cup veroverd. De ploeg uit Pennsylvania was in de zesde wedstrijd van de finale met 0-2 te sterk voor Nashville Predators.

Met de zege kwamen de Penguins op een 4-2 voorsprong in de best-of-seven-serie. Het is de eerste keer in een kleine twintig jaar dat een team zijn titel weet te prolongeren. Detroit Red Wings deed het voor het laatst in 1998.

Vijfde titel
De Penguins kregen de vijfde Stanley Cup in de clubgeschiedenis niet cadeau van de Predators, die voor het eerst in de finale stonden. De debutant poetste een 2-0 achterstand weg met ruime zeges in Game 3 en 4.

De titelverdediger herstelde zich echter met een 6-0 overwinning in eigen huis, waarna ze het karwei afmaakten in Tennessee. De vier eerdere titels (1991, 1992, 2009 en 2016) werden opmerkelijk genoeg eveneens buitenshuis veiliggesteld.

Pittsburgh dankte de zege in de zesde ontmoeting aan twee late goals van Zweedse makelij. Met nog anderhalve minuut op de klok opende Patric Hörnqvist de score, waarna Carl Hagelin nog tijd vond om de puck in een leeg net te schuiven voor de 0-2.

MVP Crosby
Sidney Crosby werd uitgeroepen tot Most Valuable Player van de play-offs. De captain van de Penguins tekende voor 27 punten (acht goals en negentien assists) in zijn 24 wedstrijden in het naseizoen.

“Dit was ons doel aan het begin van het jaar”, jubelde Crosby bij NHL.com. “We wisten dat het lang geleden was dat een team de titel wist te prolongeren. Om dit te realiseren geeft een fantastisch gevoel. (FOX Sports)