Kiki Bertens
Kiki Bertens - © ANP

Nadal klimt naar tweede plaats op wereldranglijst, Bertens duikelt

12 juni 2017
Rafael Nadal is dankzij zijn tiende eindzege op Roland Garros gestegen van de vierde naar de tweede plaats op de wereldranglijst. De Spanjaard heeft alleen de Brit Andy Murray nog boven zich.

Nadal passeerde nummer drie Stan Wawrinka, die hij zondag met 6-2, 6-3, 6-1 versloeg in de finale van de Franse Grand Slam. De Serviër Novak Djokovic ging in omgekeerde richting en zakte van twee naar vier.

Robin Haase, die in de tweede ronde van Roland Garros moest buigen voor Nadal, steeg desondanks van de 46e naar de 43e plek.

Kiki Bertens
Kiki Bertens maakte een forse duikeling op de mondiale ladder. De Wateringse zakte van de 18e naar de 27e positie.

Ze leverde veel punten in door haar matige optreden op Roland Garros. Bertens werd al in de tweede ronde uitgeschakeld. Vorig jaar had ze nog de halve finales bereikt.

De Letse winnares Jelena Ostapenko steeg met stip van de 47e naar de 12e plaats. De pas twintigjarige Ostapenko versloeg in de finale van Roland Garros de favoriete Simona Halep. De Roemeense klom op de mondiale ranking wel van de vierde naar de tweede plaats.

De Duitse Angelique Kerber, die er al in de eerste ronde uitvloog op het Parijse gravel, behield desondanks haar eerste plek. (FOX Sports/ANP)